Hírek

    Az ember akkor érzi jól magát, amikor testileg és lelkileg egyensúlyban van. A mai rohanó világ sajnos tele van olyan „akadályokkal”, amelyek felboríthatják ezen két oldal közötti harmóniát. Az emberek, a nők és a férfiak is, csodálatos „lények” és mindkét nemnek megvan a maga feladata a létezésben.

    A női jóga gyakorlása jótékonyan hozzájárul a testi és lelki egészséghez. Cselekednünk kell, bármennyire is nehezünkre esik kimozdulni a kényelmi zónánkból. Mindennap szánjunk magunkra néhány percet, vagy akár egy órát is! A negatív női énkép és az érzelmek elfojtása a nőgyógyászati betegségek melegágya. A Hatha jóga egy csodálatos mozgásforma, aminek olyan ágazata is van, ami kizárólag a nőknek szól.

    Ilyen a nagyszerű női jóga, ami minden olyan ászanát tartalmaz, ami jót tesz a hölgyek testének és lelkének. Bármilyen betegségről is legyen szó, azt érdemes két oldalról gyógyítani, vagyis fizikai és lelki megközelítésből is. Ugyanis majdnem minden egészségügyi problémát valamilyen belső érzelmi megrázkódtatás, frusztráltság vagy félelem előz meg. A női jóga azért is csodálatos, mert betegségünket minden szemszögből gyógyítja.

    Fiatal és idősebb hölgyek számára is áldás lehet a női jóga gyakorlása, mivel rendbe rakja a rendszertelen, görcsökkel járó menstruációt, erősíti az intim izmokat, enyhíti a menopauzás tüneteket és fokozza a szexuális együttlét örömeit. A női jóga gyakorlása gyermekvállalás előtt és után is csodálatosan fejti ki jótékony hatását. A női jóga által kiteljesedhetünk és harmóniába kerülhetünk önmagunkkal.

    Author: karuna