Női jóga

Női jóga – mert a nő örök!

Amikor jógáról esik szó, még első hallásra be tudjuk azonosítani, hogy milyen jellemzővel rendelkezik, nagyjából milyen gyakorlatokról lehet szó. A női jóga sok esetben már egy sejtelmes irányzatnak tűnik, holott nem erről van szó. A Hatha jóga gyakorlatok természetesen a női szervezetre és mentális testre is ugyanolyan kedvező hatással vannak, egy jól kivitelezett gyakorlatsor ugyanúgy képes apróbb tüneteket kezelni, vegyük csak például az alhasi puffadást, menstruációs görcsöket.

_MG_6758

Vannak azonban tipikusan olyan női betegségek, amelyek enyhítésére bizonyos gyakorlatsort lehet leginkább alkalmazni, ebből adódóan beszélhetünk női jógáról. Hazánkban több női jóga irányzatot is megtalálhatunk. Stúdiónkban a Naliní női jóga áldásos hatásaival találkozhatnak vendégeink.

Szabadítsuk fel a bennünk élő NŐT!

Mindegyik női jógában közös azonban az a finom rezgés, amivel a gyakorlatok során elősegíti a nőiesség tudatos átélését. Ugyanis sok esetben a mentális egyensúlyvesztés vagy a fizikai egészségromlás a nőiesség megélésének hiányából fakad, amire jelenlegi modern, nyugati társadalmi berendezkedésünk alaposan rá is szolgál, minden erejével igyekszik elnyomni a nők természetes, ritmikus változásait, mint a menstruációs időszak vagy az öregedés. Holott ezek a világ legtermészetesebb dolgai! A kor és a társadalom elvárásainak megfelelően a nők igyekszenek eltitkolni, elfedni természetes nőiességüket, csak azért, hogy megfeleljenek az elvárásoknak. Ez viszont számos női megbetegedésnek, problémának a gyökere lehet.

A női jóga a háttérbe szorított nőiességet, az ebből fakadó érzelmi blokkot segít feloldani azokkal a sajátos gyakorlatsorokkal, melyeket alkalmaz, amelyek tulajdonképp a Hatha jóga rendszerét képezik.

_MG_6681

A Naliní női jóga gyakorlatok hatásai!

A gyakorlatok fiziológiai hatásai mellett nem elhanyagolható az érzelmekre gyakorolt jótékony hatás sem, ami a nő esetében nagyban hozzájárul nőiessége megéléséhez.

A Naliní női jóga gyakorlatai elsősorban a női szerveket, testrészeket igyekszik erősíteni, ezzel ugyanis a nőiesség is jobban felszínre kerül.

A gyakorlatok többek között a medencealapi záróizmok erősítésére, intim területekre, szaporító szerveket érintő betegségek, problémák kezelésére, (mint például a meddőség), vagy a szexuális energia hasznosítására irányulnak.

Emellett természetesen a stresszoldás megtanulásában, a tudatosság növelésében, a nőiesség kiterjesztésében, és a bennünket körülvevő világ megértésében is segít a női jóga.