Női jóga

  Női jóga – mert a nő örök!

  Amikor jógáról esik szó, még első hallásra be tudjuk azonosítani, hogy milyen jellemzővel rendelkezik, nagyjából milyen gyakorlatokról lehet szó. A női jóga sok esetben már egy sejtelmes irányzatnak tűnik, holott nem erről van szó. A Hatha jóga gyakorlatok természetesen a női szervezetre és mentális testre is ugyanolyan kedvező hatással vannak, egy jól kivitelezett gyakorlatsor ugyanúgy képes apróbb tüneteket kezelni, vegyük csak például az alhasi puffadást, menstruációs görcsöket.

   

  Vannak azonban tipikusan olyan női betegségek, amelyek enyhítésére bizonyos gyakorlatsort lehet leginkább alkalmazni, ebből adódóan beszélhetünk női jógáról. Hazánkban több női jóga irányzatot is megtalálhatunk. Stúdiónkban a Naliní női jóga áldásos hatásaival találkozhatnak vendégeink.

  Szabadítsuk fel a bennünk élő NŐT!

  Mindegyik női jógában közös azonban az a finom rezgés, amivel a gyakorlatok során elősegíti a nőiesség tudatos átélését. Ugyanis sok esetben a mentális egyensúlyvesztés vagy a fizikai egészségromlás a nőiesség megélésének hiányából fakad, amire jelenlegi modern, nyugati társadalmi berendezkedésünk alaposan rá is szolgál, minden erejével igyekszik elnyomni a nők természetes, ritmikus változásait, mint a menstruációs időszak vagy az öregedés. Holott ezek a világ legtermészetesebb dolgai! A kor és a társadalom elvárásainak megfelelően a nők igyekszenek eltitkolni, elfedni természetes nőiességüket, csak azért, hogy megfeleljenek az elvárásoknak. Ez viszont számos női megbetegedésnek, problémának a gyökere lehet.

  A női jóga a háttérbe szorított nőiességet, az ebből fakadó érzelmi blokkot segít feloldani azokkal a sajátos gyakorlatsorokkal, melyeket alkalmaz, amelyek tulajdonképp a Hatha jóga rendszerét képezik.

   

  A Naliní női jóga gyakorlatok hatásai!

  A gyakorlatok fiziológiai hatásai mellett nem elhanyagolható az érzelmekre gyakorolt jótékony hatás sem, ami a nő esetében nagyban hozzájárul nőiessége megéléséhez.

  A Naliní női jóga gyakorlatai elsősorban a női szerveket, testrészeket igyekszik erősíteni, ezzel ugyanis a nőiesség is jobban felszínre kerül.

  A gyakorlatok többek között a medencealapi záróizmok erősítésére, intim területekre, szaporító szerveket érintő betegségek, problémák kezelésére, (mint például a meddőség), vagy a szexuális energia hasznosítására irányulnak.

  Emellett természetesen a stresszoldás megtanulásában, a tudatosság növelésében, a nőiesség kiterjesztésében, és a bennünket körülvevő világ megértésében is segít a női jóga.