Hírek

  A mai világban már sajnos egyre ritkább az emberek közötti személyes kapcsolat. Ez általában a modern életvitelnek tudható be és természetesen a számtalan telekommunikációs újításnak. Manapság már akár pár másodperc alatt elérhetünk bárkit, akár a föld egy nagyon messzi szegletéből is.

  A személyes kapcsolatok tehát egyre ritkábbak, így alternatív megoldásokat választunk. Nincs ez másként a jóga videó kapcsán sem. Sokan úgy gondolják, hogy teljesen felesleges ellátogatni egy-egy jóga stúdióba, ugyanis mindaz a tudás, ami ott megszerezhető, az könnyedén elsajátítható akár videókból is.

  Ez részben igaz, azonban a teljes igazság nem ennyire egyszerű. A jóga videó oktatási előnyei tagadhatatlanok. Az otthoni környezet és a kényelem, nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gyakorlatokat a tanuló még alaposabban és pontosabban megismerje és kivitelezze.

  Ugyanakkor ebben az esetben a kommunikáció teljes egészében egyoldalú, így értelemszerűen kérdéseket nem lehet feltenni. Épp ez az, ami miatt egy jógastúdió sokkal jobb alternatívát jelenthet, főleg a kezdők számára.

  Kezdőként mindenképp érdemes egy szakértő véleményét és tanácsait kikérni, majd ha már haladó szinten vagyunk, szemezgethetünk a jóga videó kínálatból kedvünkre. A jóga elsajátításának sikere sok esetben múlik a legapróbb dolgok elsajátításán, s ezek csak abban az esetben tanulhatóak meg, ha egy tapasztalt oktató vezeti a diákot a tanulás útján. A jóga videó tehát hasznos, de korántsem tökéletes megoldás a jóga elsajátítására!

  Author: karuna