Hírek

    A legtöbb gyermek mozgékony és örömét leli az állandó aktivitásban. Megfigyelhetjük, hogy tele vannak energiával és hosszú órákat képesek szaladgálni, ugrálni. Ahogy nőni kezdenek, legtöbb esetben a napi mozgás elmarad, mert 6-8 órát szellemi munkával töltenek a padban. A heti két-három tornaóra nagyon keveset jelent az egészség szempontjából.

    Mivel minden szülő a legjobbat szeretné gyermekének és önmaga számára is, ezért fontos hetente beiktatni egy-két alkalommal valamilyen mozgásformát. A Hatha jóga gyakorlása már gyermekkorban is elkezdhető. Nagyon szép és kellemes látvány, amikor együtt „mozognak” a gyermekek és a szülők. A szülők „feladata”, hogy pozitív példamutatással és együttműködéssel segítsék gyermekeiket a felnőtté válás néha rögös, néha könnyebb útján.

    A Hatha jóga csodálatos mozgásforma, ami a gyermekekre is nagyszerű hatással van. Fegyelemre és kitartásra tanítja őket, hiszen a Hatha jóga összpontosítást követel a gyakorlójától. A gyerkőcök szeretnek mozogni, így könnyű lesz rávenni őket a Hatha jóga gyakorlására. Mivel ők még másképpen látják a világot és játékként fogják fel a legtöbb tevékenységet, könnyen el tudják majd sajátítani a Hatha jóga ászanákat.

    Ahogy érzik fejlődésüket még több erőre és önbizalomra fognak szert tenni. Ez a szülőkre is érvényes, sőt, még a nagyszülőkre is, mert a Hatha jóga mindenkinek szól, aki hajlandó tenni önmagáért. Ha már gyermekkorban megszokják és megértik, hogy testük és lelkük egészsége mennyire fontos, akkor olyan szellemiségben nőnek fel, amiből bármikor erőt meríthetnek a mindennapokra.

    Author: karuna