Hírek

    Amikor egy számunkra új dologgal találkozunk, akkor gyakran hajlamosak vagyunk felületesen véleményt mondani. Azonban, ahogy kezdjük jobban megismerni és mélyebbre „ásni”, rájövünk, hogy tulajdonképpen egy egészen csodálatos dologgal kerülünk szemben. Sokszor a tudatlanság vagy a hamis információk miatt ítélkezünk tévesen. Így lehet ez a jóga esetében is.

    Sajnálatos módon régen, a nyugatiak körében elterjedt az a félreértés, hogy a jóga egy furcsa vallás, amit a hinduk gyakorolnak, különböző misztikus rituálékkal fűszerezve. Sokan a fakírokat és az általuk kitartott természetellenes pózokat vélték a jógának.

    Ezért sokan a szöges ágyon való fekvésre, a törött üvegnyelésre vagy a kötélmutatványokra gondoltak a jóga szó hallatán. Természetesen a jóga egyáltalán nem ezeket jelenti. Valóban el lehet ezeket a „képességeket” is sajátítani kitartó gyakorlással, de akinek csak ez a célja, az nem jó úton halad, hiszen ez az egyedi és felemelő „tudomány”, bölcselet, sokkal nemesebb cél felé vezet. Legelső lépésben az egészségünkön tud segíteni ez a különleges testmozgás. A jóga tulajdonképpen egy nagyszerű „eszköz” egy jobb élet eléréséhez.

    Hasznos és biztos „kellék”, ami csodákat képes létrehozni életünkben, amennyiben kitartóan és szívvel-lélekkel, rendszeresen végezzük a gyakorlatokat. Győződjünk meg mi magunk a hihetetlen erejéről és kezdjük el még ma a gyakorlást! Minél előbb fogunk hozzá, annál hamarabb megtapasztalhatjuk csodálatos „erejét”, hiszen a jóga célja a szellemi és testi erők felébresztése.

    Author: karuna