Hírek

    Köztudott tény, hogy a zene kifejezetten erős hatást gyakorol az emberekre. Persze ez a hatás számtalan tényezőtől függ. Így például függhet attól is, hogy az adott személy épp milyen lelkiállapotban van, általánosságban milyen a személyisége és még számtalan sajátos jellemző közrejátszhat ez ügyben. Nincs ez másként a jóga zene kapcsán sem.

    Ahogy több típusú jóga, úgy számtalan jóga zene ismert manapság. Ugyanakkor mindre jellemző, hogy elősegíti az ellazulást és felszabadítja a testet és lelket. Hogy ez pontosan mit jelent? A jóga zene stílusából adódóan megnyugtató és számtalan pozitívummal rendelkezik. Az érzelmeket képes felerősíteni, de természetesen elnyomni is, függően attól, hogy épp mire van szükség.

    Itt fontos megemlíteni azt, hogy a jóga zene hallgatása az esetek többségében halkan kell hogy történjen. A túlzottan hangos zene, ugyanis elvonhatja a figyelmet és a tudatalatti helyett, inkább a tudatos zenehallgatás felé tereli a hallgatót. Már számtalan kutatás bizonyította, hogy a különféle meditációs, relaxációs zenék kiválóan hatnak az emberre.

    A test és a lélek felszabadításán túl a fizikai jellemre is hatással vannak. Az ilyen zenék megnyugtatják a lelket, nem beszélve az idegrendszerről, ami kifejezetten nagy pozitívum a mai stresszes életvitelt élők között. Összességében tehát elmondható, hogy a jóga zene hallgatása szinte csak és kizárólag pozitív energiát ad a hallgató számára, így érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Próbálja ki Ön is és szabadítsa fel a gondolatait!

    Author: karuna