Hírek

  A várandósság kétségtelenül fontos időszak egy nő életében, s így egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan telik el. Sokan sajnos nem megfelelő módon állnak hozzá a terhességhez, így könnyedén kárt okozhatnak maguknak és természetesen a kicsinek is.

  Ugyanakkor vannak megoldások, amelyekkel a lehető legkönnyebben tölthetjük el ezt az időszakot, s emellett még jót is okozunk a testünknek, lelkünknek, ami igaz az fejlődő kisbabára is. Ez nem más, mint a kismama jóga, ami egyre népszerűbb hazánkban is. A testre gyakorolt előnyei nem kérdésesek. A kismama jóga például kifejezetten jót tesz a közérzetnek.

  Fejleszti az izmokat, az egyensúlyérzéket és az ízületekben keletkező feszültséget is oldja, ami a kisbaba növekedésével egyre nagyobb problémát szokott jelenteni. Ne feledjük tehát, hogy a kicsi egyre nagyobb lesz, s a megnövekedett súlyra a testnek fel kell készülnie. Ebben kiváló segítséget nyújt a kismama jóga.

  A mozgáskultúra az izmok erősítése mellet a vérkeringésre is kifejezetten jó hatással van. A vérkeringés fokozódik, az izmok erősödnek, s mindez kiváló segítséget jelent az immunrendszer számára is. Mindemellett pedig érdemes megemlíteni a kismama jóga idegrendszerre gyakorolt előnyeit is.

  Köztudott tény, hogy a jóga nyugtatja a testet és a lelket is, s ez a kismama jóga kapcsán sincs másként. A mozgás harmóniába hozza a kismamát a babával, így már a születés előtt szorosabb kapcsolat alakul ki közöttük. Nem kérdéses tehát, hogy érdemes kipróbálni ezt a lehetőséget, mert jócskán megkönnyíti a várandósság időszakát!

  Author: karuna