Hírek

    Az ember testi és lelki képességei szerint számos úton indulhat el a belső világa felé. Mindenki találhat magának megfelelőt. Az egyik járható utat a jóga képezi, ami több módszert foglal magába. A különböző jógarendszereknek egy célja van: az önfegyelem és a tökéletes testi-lelki egészség.

    Az egyik bevált és elterjedt változatot a Bikram jóga képezi, ami Bikram Choudhury nevéhez fűződik. Az indiai származású jogi, guruja segítségével, 20 éves korában hozta létre a saját gyakorlataiból álló sorozatot, ami kigyógyította akkori balesete okozta bénulásából. A Bikram jóga hatékonyságát saját magán tapasztalhatta, amit később tökéletesített azért, hogy mindenkivel megoszthassa. Így kortól és edzettségi állapottól eltekintve, mindenki gyakorolhatja és élvezheti a Bikram jóga előnyeit.

    A 26 gyakorlatból álló 90 perces sorozat világszerte ismertté vált már a 70-es évektől. Úgy van összeállítva a sorozat, hogy mindig azok az izmok, ínszalagok és ízületek vannak igénybe véve, amelyek a következő gyakorlathoz elvégzéséhez szükségesek.

    A Bikram jóga különlegessége, hogy 38-40°C fokra melegített teremben végezendő. A melegtől kitágulnak az erek és javul a vérkeringés, aminek következtében az izmok, inak és szalagok hamarabb és jobban bemelegednek. Ennek eredményeként biztonságosan, sérülés mentesen és fokozott zsírégetéssel végezhetjük a gyakorlatokat. A Bikram jóga előnye, hogy sokkal fokozottabb a méreganyag kiválasztás a erős izzadás miatt. Erőssé és ellenállóvá tesznek mindenkit a gyakorlatok, amelyek beindítják az öngyógyítási folyamatokat is.

    Author: karuna