Hírek

  A meditációt megtanulni szinte minden esetben meglehetősen nehéz. Sok kezdő éppen ezért hagyja félbe a folyamatot, holott egyszerű megoldásokkal pillanatok alatt nagy sikerek érhetőek el. A kezdők számára kifejezetten fontos a kitartás, de természetesen a megfelelő technikák elsajátítása is.

  Napjainkban, az internet világában nagyon sokan próbálnak a világhálóról tájékozódni. Ez természetesen a meditáció kapcsán is igaz, ugyanakkor ebben az esetben nem ez a legjobb információforrás. Éppen a hasonló helyzetekre nyújt kiváló megoldást a vezetett meditáció, amely számtalan pozitívummal rendelkezik, s nagy erőt és elhivatottságot ad.

  A vezetett meditáció során értelemszerűen egy tapasztalt tanító vezeti a tanulókat azon az ösvényen, amin valóban elsajátíthatók a megfelelő technikák. Így a tanuló, ha kellőképp koncentrál, szinte pillanatok alatt elsajátíthatja az egyes technikai elemeket, azokat begyakorolhatja, ami végül a helyesen elvégzett meditációs gyakorlatokig vezet.

  Emellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a vezetett meditáció egyben inspirációt is ad. Sokszor előfordul, hogy a tanuló kedvtelen és nincs inspirációja. A vezetett meditáció segítségével a csoport tagjaként, erőt nyer és így már jóval könnyebben tudja folytatni a tanulást és a gyakorlást!

  Nem kérdéses tehát, hogy a meditáció e formája kifejezetten hasznos, így ajánlott azok számára, akik még kezdők. Ha kérdésed lenne a téma kapcsán, kérjük, hogy keress fel minket bizalommal és minden kérdésedre választ adunk majd!

  Author: karuna