Hírek

    Bármennyire is belemerülünk a hétköznapok sűrű és ködös rutinjába, adódik néha egy-egy perc, amikor azon tűnődünk, hogy mi értelme van az életnek és kik is vagyunk valójában. Ezek a merengések, sokszor a másodperc töredékei, de mégis jelentős nyomot hagynak bennünk. Egyéntől függően, ezek az érzések előbb-utóbb „elszaporodnak” és egyszer csak azon vesszük észre magunkat, hogy „sebesen” kutatunk valami után.

    Sokan így ismerkednek meg a yoga fogalmával is, ami szinte mindenki számára mást jelent. Mindenkinek megvan a maga személyes története a yoga megismerkedésével. Van, aki „kényszerből” (valamilyen betegség kapcsán), míg van, aki csupa kíváncsiságból, de olyan is van, aki a tudás szüntelen szomjúhozása miatt kerül kapcsolatba ezzel a csodálatos, tudománynak is nevezett „fogalommal”.

    Az ember, a részletekre túlzottan felosztott élet miatt, hajlamos leegyszerűsíteni a dolgokat, így elkövetheti azt a hibát, hogy önmagát is lekorlátozza a fizikai test szintjére. Szerencsére a jó és a rossz egyszerre halad az úton, így folyamatosan nő azok száma is, akik kitörnek ebből az egyoldalú gondolkodásból.

    A yoga-val való találkozás ebben is segíthet. Felejtsük el azt az álláspontot, hogy a yoga néhány, nehezen kivitelezhető tornagyakorlatból áll! Egy nagyon összetett és komoly irányzatról van szó, aminek az eredete régmúlt időkbe vezethető vissza. A yoga adta lehetőségek szinte végtelenek, mi magunk szabjuk a határokat. Apró léptekkel haladva észrevesszük, hogy milyen csodálatos is a yoga, testnek és szellemnek egyaránt. Ezzel egy időben, saját magunk szépségét és varázsát is felfedezzük, így alakul ki a gyakorlatok és végző személye között egy szoros és mély kötelék.

    Author: karuna