Hírek

  Ha valaki egy pontosan kimért, kötött gyakorlatokból álló, de mégis dinamikus jóga fajtát szeretne kipróbálni, számára az ashtanga jóga ideális megoldást jelenthet, ugyanis számtalan előnye van. No, de mindenek előtt ejtsünk néhány szót erről a jóga fajtáról, mert még napjainkban is sokak számára ismeretlen a fogalom.

  Az ashtanga jóga lényegében a hatha jóga egyik formája, s a fent említett irányvonalak jellemzik. Olyan mozgáskultúra ez, amely folyamatos testmozgást igényel, és az alapja a megfelelő légzés. Az ashtanga jóga kapcsán fontos tudni, hogy a test káros anyagoktól való megtisztítására is alkalmas.

  A megfelelő légzés elsajátításával és a mozdulatok pontos kivitelezésével a test hőt termel a folyamat során, s így a különféle káros anyagok kiáramlása megkezdődik. Ez kifejezetten jó hatással van a testre, s így végső soron a tudatra is. A mozgás hat sorozatból áll, s mindegyik sorozat más és más területeket erősít.

  A kezdeti szakaszokban a test erősítése történik, míg a későbbi szakaszokban már a teljes elmélyülés mellett a tudat erősödik. Az ashtanga jóga nem minden esetben való kezdők számára, ugyanis a megtanulása meglehetősen nehézkes lehet.

  Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a kezdők nem vághatnak neki, viszont fel kel készüljenek arra, hogy a kezdetekben egyáltalán nem lesz egyszerű dolgunk. Az ashtanga jóga elsődleges célja nem a fizikai erősítés, azonban erre is kiváló, sőt! A gyakorlatok rendszeres végzése mellett a test jócskán megerősödik, ami mindenképp nagy előny!

  Author: karuna