Hírek

  Szerencsére egyre nő azon emberek száma, akik már nemcsak gondolati szinten foglalkoznak az egészséggel, hanem gyakorlatba ültetik a különböző technikákat. Egészségünk állapotát rengeteg tényező befolyásolja nap mint nap, sok „ellenféllel” kell felvegyük a harcot folyamatosan, de testünk olyan hálás, hogy már a legkisebb pozitív változtatásra is képes eredményt mutatni.

  A Hatha jóga gyakorlása a „hála jeléül” elindít és elvezet az egészséghez. A rendszeres testmozgás, a helyes étkezés és légzés mind hozzájárulnak az egészségünk építéséhez, minden szempontból jól tudjuk érezni magunkat, ha végre elkezdünk gyakorlatiasak lenni és továbblépünk az elméleten, céljaink elérése érdekében.

  Ezért igen hatékony, ha a Hatha jóga gyakorlatok végzésével ajándékozzuk meg magunkat.

  Az egészség nemcsak a test jó állapotára és megfelelő működésére szűkül le, hanem egész emberi lényünk harmóniáját jelenti, így ha lelkileg felemésztjük magunkat az testünkön is megmutatkozik betegség formájában. Amennyiben folyamatosan hanyagoljuk testünket, rossz ételekkel táplálva, akkor lelkünk is „meggyengül”.

  A Hatha jóga ezért csodálatos, mert összefonja testünket lelkünkkel, az igazi egészséget alapozván meg ezzel. Azért egyedi a Hatha jóga, mert egészként kezeli az emberi lényt, nem gyógyítja külön a testet és külön a lelket, hanem együtt és egyszerre javít állapotukon. A Hatha jóga segít az egyensúly létrehozásában minden szinten, ezért érdemes ezzel kezdeni az egészséghez vezető utat, mert így biztos alapokat építhetünk.

  Author: karuna