Hírek

    A jógának számos ágazata van, mindegyik telítve a maga varázsával. Rajtunk áll, hogy melyiket választjuk és melyiket gyakoroljuk hűen. Azonban, az sem kötelező, hogy csak egyet válasszunk a sok közül. Gyakorolhatunk többet is, amennyiben lelkileg és testileg alkalmasnak érezzük magunkat és megvan a kellő kitartásunk. A kilencvenes évek elején jelent meg egy új ágazat, az Etka jóga. Ez a csodálatos, magyar gyökerű mozgásforma rengeteg emberen segített már, főként azokon, akik elvesztették reményüket a gyógyulásban. Az Etka jóga megalapítója Kártyikné Benke Etelka, a kiskunhalasi származású mosolygós és mindig vidám „anyóka”.

    Az Etka jóga azért is különleges, mert az állandó helyes testtartást helyezi a középpontba. Etelka (Etka Anyó) szívbetegen jött a világra, ezért az orvosok tornától és a fizika munkától is eltiltották. 55 évesen „rakott pontot” a fájdalmakkal teli életére és meggyógyított magát a saját módszerével, ami napjainkban akkreditált és nemzetközileg elismert Etka jóga néven ismert.

    Miután számos keleti és nyugati kultúra szellemi és fizikai gyakorlatait kipróbálta, rájött, hogy mi hiányzik belőlük. Figyelni kezdte a csecsemőket és a gerinces állatokat. Azt vette észre, hogy a babák minden mozgást mellből kezdnek és nem a fej kimozdításával. Az állatok ezt a természetes légzést és mozgást életük végéig megőrzik, míg az ember csak néhány éves koráig. Az Etka jóga abban segít, hogy újra felébresszük magunkban ezt a gyermeki frissességet, tulajdonképpen egy olyan erőgyűjtő és fejlesztő módszer, ami mindenki számára ajánlott. A velünk született, természetes adottságainkat hozzuk felszínre általa ahhoz, hogy egy kiegyensúlyozott, egészséges és vidám életet éljünk.

    Author: karuna