Hírek

    Nagyon fontos, hogy mindennap tegyünk valamit az egészségünkért, azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Mindig is voltak „segédeszközök”, amelyeket azért használtak az emberek, hogy jobbá és egészségesebbé tegyék életüket. Napjainkban is rengeteg módszer áll rendelkezésünkre, csupán tudatosságunkon és éberségünkön múlik, hogy olyasmikhez folyamodjunk, amelyek valóban segítenek. A Hatha jóga egy ősi „módszer” ami nemcsak testi egészséget, hanem lelki egyensúlyt is ígér, minden szorgalmas és kitartó gyakorlójának. Ahhoz, hogy eldöntsük egy technika vagy segédeszköz eredményességét, saját magunkon kell leteszteljük.

    A Hatha jóga egy olyan mozgásforma, aminek segítségével megváltoznak, kellemesebbé válnak a mindennapjaink. Érdemes utána olvasni és ha úgy érezzük, hogy „megérintett” bennünket, akkor mielőbb elkezdeni a gyakorlatokat, illetve rendszerességgel részt venni minden „ülésen”. A Hatha jóga egyfajta odaadást követel tőlünk és bár vannak napok, amikor valamiért minden nehezebben megy, azonban ilyenkor is fontos, hogy ne hanyagoljuk el a gyakorlatok elvégzését. Motivációt leginkább saját magunkból és eredményeinkből tudunk meríteni.

    Természetesen mindenkinek jólesnek az oktató kedves és bíztató szavai, de a gyakorlatokat helyettünk senki nem végezheti el. Amikor a Hatha jóga gyakorlatokat végezzük, igyekezzünk minden egyebet kirekeszteni a tudatunkból, ne az elmúlt napot elemezzük vagy a holnapot tervezzük, hanem éljük a jelen pillanatot és figyelmünket maximálisan fordítsuk az ászanákra és a légzésre.

    Author: karuna