Hírek

    A legtöbb ember, de főleg a hölgyek, sajnos hajlamosak önmagukat a külsejükkel azonosítani. Mivel sok esetben a külső nem olyan, mint amilyennek szeretné az illető személy, bizony rengeteg negatív érzéseket él meg. Ezek a frusztráltság, szégyenérzet, néha önutálat, önbizalomhiány, amelyek hatással lehetnek az élet minden területére.

    De mindennek megvan a maga jó oldala is, hiszen sokszor olyankor találkozunk a „gyógyírrel”, amikor a legnagyobb bajban vagyunk. A Hatha jóga megoldást jelenthet ezekben a problémákban is. Nem számít hány évesek vagyunk és mennyi nehézség ért az életben, mert a Hatha jóga gyakorlásával elindulhatunk a változás útján. Fontos, hogy testünk, lelkünk egészséges és szép legyen, mert attól jó érzések születnek meg bennünk, jól érezzük magunkat.

    Természetesen, mindennek van egy határa, ezért válasszuk mindig a legkönnyebben járható arany középutat és ne essünk bele egyik végletbe sem. A kitartóan gyakorolt Hatha jóga testünket megszépíti, ellenállóbbá, hajlékonyabbá és egészségessé teszi. A Hatha jóga azért is csodálatos, mert áldásos hatásait nem redukálja le kizárólag a testre, hanem a lelket is felüdíti, „táplálja” és szépíti.

    Egyfajta lelki „felkészültségre” van szükség mielőtt nekikezdünk a Hatha jóga gyakorlásának. Ez azt jelenti, hogy tudatosítjuk magunkban, hogy türelmesen és kitartóan fogjuk kezelni a folyamatot, hiszen semmit sem lehet erőltetni. Ezért ne is akarjunk egyből olyan ászanákat végezni, amelyek nem kezdőknek valók. A lényeg, hogy szeretettel és odaadással álljunk neki minden Hatha jóga gyakorlásnak. Adjuk át magunkat a jelennek és éljük meg maximálisan a testmozgás örömeit!

    Author: karuna