Hírek

  A jóga nem minden esetben társasági tevékenység. Természetesen bizonyos fajtái szinte kizárólag a csoportos mozgást preferálják, azonban az esetek többségében a jóga otthon is könnyedén gyakorolható, sőt! Gyakorolni is kell, azonban nem mindegy, hogy milyen körülmények között.

  A jóga otthon abban az esetben gyakorolható megfelelően, ha olyan környezetet alakítunk ki magunk körül, amely minden szempontból ideális ehhez a tevékenységhez. Szükség van megfelelő matracra, s minden egyéb kiegészítőre, ugyanis ezek nélkül a gyakorlatok nem teljesíthetőek tökéletesen.

  Bizonyára már minden kezdő jóga tanulóban felmerült a kérdés, hogy el lehet-e sajátítani a jógát otthoni körülmények között? A válasz egyszerű. A megfelelő tanító nélkül a jóga otthoni tanulása jóval nehezebb és a sikere sem lehet garantált.

  Tény, hogy napjainkban már számtalan oktatócsomagot találhatunk, amelyek pontról pontra próbálják megtanítani a jóga alapjait, ugyanakkor ezekkel a tanulás nehézkes. Tehát a jóga otthon tökéletesen gyakorolható, de az alapok elsajátítását mindenképp egy tapasztalt tanító mellett érdemes végezni, ugyanis így a siker garantált lesz.

  Az otthoni gyakorlás mindenképp fontos és nélkülözhetetlen, ugyanakkor a megfelelő légkör megteremtése nélkül ez nem válhat valóra. Éppen ezért, érdemes odafigyelni a legapróbb részletekre is, mivel a test és a lélek ellazításához nagyon sok gyakorlás és kitartás szükséges, legyen szó a jóga bármely fajtáráról!

  Emellett figyeljünk a megfelelő tempóra is, mert mindenkinek a saját egyedi tempójában kell haladnia!

  Author: karuna