Hírek

    A rendszeres testmozgás minden életszakaszban fontos. Egészségügyi állapotunktól függetlenül, próbáljunk bevinni a mindennapokba egy kis mozgást valamilyen formában. Bármilyen testi elváltozás következtében is szükségünk van a mozgásra, ezért áldott állapotban sem szabad elhanyagolni a testünket. A kismama torna nemcsak az anya egészségére van jó hatással, hanem a babáéra is. A jellegzetes gyakorlatok testileg és lelkileg is felkészítik a leendő anyákat a szülésre. A kismama torna nemcsak szép külsőt, hanem könnyebb várandóságot és könnyebb szülést is eredményez.

    Kísérletek sorai igazolják, hogy a rendszeres testmozgást végző várandósok egészségesebb babát hoznak a világra, mindezt könnyebb vajúdással. A könnyebb, problémamentes szülést a rendszeres és specifikus gyakorlatok végzése eredményezi.

    A kismama torna azon izmoknak az erősítésére és fejlesztésére fekteti a hangsúlyt, amelyek használata szükséges a szüléskor.

    A terhesség ideje alatt, a helyes testtartás is elengedhetetlen. Ezért a kismama torna főleg a gerinc-, a medence- és gátizomzatot mozgatja meg és erősíti. Azonban az inak és az ízületek stabilitásának fokozása sem marad el a torna során. Az egészséges vérkeringés biztosítása is nagyon fontos, amit a kismama torna kellőképpen rendben tart. A jó vérellátás a baba egészségére is pozitív hatással van. Néhány tanácsot érdemes megfogadni a pocakos tornázás közben. Túl melegben és hányinger esetén nem ajánlatos végezni a gyakorlatokat, valamint érdemes a pulzusszámot is figyelni, ami lehetőleg ne haladja meg a 140-et.

    Author: karuna