Hírek

  A jóga napjaink egyik legelterjedtebb mozgáskultúrája, ami nem is csoda, ugyanis kifejezetten jó hatással van az emberi szervezetre, nem beszélve a lélekre gyakorolt pozitív hatásairól. Éppen ezért, egyre többen szeretnének megismerkedni a jóga előnyeivel, azonban ezt sokszor nem megfelelő módon viszik véghez.

  Az emberek manapság már digitális korban élnek, így kézenfekvő megoldás a különféle videók nézegetése, a jóga könyvek olvasása stb. Ugyanakkor fontos tudni, hogy egy jóga tanfolyam nem helyettesíthető semmilyen könyvvel, vagy épp videóval. Hogy miért? A magyarázat egyszerű!

  A jóga tanfolyam során a kezdők minden esetben egy olyan szakembertől tanulhatnak, aki már bizonyította a rátermettségét és a tudását. Azonban, ami a legfontosabb, az a diák és a tanár közötti kommunikáció. Míg a videók és könyvek egyoldalúan kommunikálnak a diák felé, addig a jóga tanfolyam lehetőséget ad a kérdezésre.

  Emellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a tanfolyamon az oktató bármikor kijavíthatja a diákot, így növelve az egyes mozdulatok végrehajtásának pontosságát. Sok esetben előfordul, hogy a videókból tanuló érdeklődők helytelenül sajátítják el az egyes mozdulatokat, ami hosszú távon mindenképp negatív hatással bír.

  A jóga megfelelő elsajátításához tehát nélkülözhetetlen egy olyan tanító, aki a jóga tanfolyam során végig jelen van, s ha kell segít az esetleges hibák leküzdésében. Emellett ne feledkezzünk meg a közösség erejéről sem, ami az egyes tanfolyamokon jelen van. A csoportos jóga oktatás az esetek többségében eredményesebb.

  Author: karuna