Hírek

    Számtalan jóga fajtát ismerhetünk, s ez nem véletlen, ugyanis mindegyik egy-egy területen fejti ki leginkább a jótékony hatását. Van olyan jóga fajta, amely inkább a testre, az állóképességre gyakorol pozitív hatásokat, de olyannal is találkozunk, amely elsősorban a szellemet frissíti fel. A tibeti jóga azonban más. Ebben az esetben ugyanis a tudatra gyakorolt hatás a legnagyobb, mégpedig meglehetősen egyszerű, mégis hatékonya eszközökkel.

    A tibeti jóga fő célja, hogy a testünkben lévő energiacsatornákat megtisztítsa. Több fajta gyakorlatból áll, amelyeket a légzéssel, a testtel és a tudattal hozhatunk összefüggésbe. A tibeti jóga légzéssel történő gyakorlása belső gyakorlatnak számít, a testi mozgás külső gyakorlat, míg létezik egyfajta tudatgyakorlat is, ami ebben az esetben kifejezetten nagy szerepet kap a mozgás során. A gyakorlatok tehát nem korlátozódnak a testi és légzésgyakorlatokra, s ez mindenképp fontos szempont.

    A tibeti jóga gyakorlása közben fontos a tér ürességére koncentrálni, az energiaközpontra és magára a tudatra is. Minden lépésnek kifejezetten nagy súlya van és fontos, hogy az egyes gyakorlatok tökéletesen legyenek elvégezve, ugyanis e nélkül a várt hatás nem következik be. Ahhoz tehát, hogy a test és a tudat is képes legyen teljes mértékben ellazulni szükséges, hogy a tibeti jóga szabályait teljes mértékben betartsuk. Ha további információkra is szükséged van a tibeti jóga, vagy egyéb jóga fajták kapcsán, kérjük, hogy keress minket bizalommal az elérhetőségeinken!

    Author: karuna