Hírek

    Szinte nincs olyan ember a földön, akik valamilyen forrásból ne hallott volna a jógáról. Köztudott tény, hogy ez a mozgáskultúra az egyik leghatékonyabb módja a test és a lélek felszabadításának. Ugyanakkor a hatha yoga kifejezés már kevésbé ismert, legalábbis a laikusok körében. Aki valaha egy kicsit is foglakozott a jógával, az jól tudja, hogy a hatha yoga egyfajta alapvető fogalom. Nem kérdéses, hogy ez a jóga fajta a legnépszerűbb szerte a világon, így napjainkban is milliók gyakorolják rendszeresen.

    Sokszor össze is keverik a fogalmat magával a jógával, ugyanis teljesen alapvetőnek számít. Az említett jóga fajta általában lassú mozgásokból áll. Nevezhetnénk akár tipikus jógának is. A lassú mozgásokat különféle légzésgyakorlatok követik, amelyek egyfajta meditatív állapotot idéznek elő. A hatha yoga egyáltalán nem áll távol a meditációtól, relaxációtól, sőt! Az egyik alapvető eleme épp ez, így ennek köszönhetően kifejezetten hatékony a test és lélek felszabadításában, könnyítésében.

    Nagyon fontos tudni, hogy ezzel a jóga fajtával jó kondíció is kialakítható. Ne higgyük azt, hogy a lassú mozgások kivitelezése olykor nem lehet nehézkes, és hogy ezek a gyakorlatok nem mozgatják meg eléggé a testet. A jóga az ember szinte minden porcikáját alaposan átmozgatja, így javítja a közérzetet, az egészséget és természetesen a szellemi frissességet is. Aki tehát még nem jártas a jóga rejtelmeiben, kezdje el mihamarabb űzni ezt a mozgáskultúrát, ugyanis óriási előnyöket rejt magában, amelyeket mindenképp érdemes kihasználni!

    Author: karuna