Hírek

    Mára rengeteg egészség megőrző és betegség megelőző módszerrel találkozhatunk. Az egyszerű, otthon alkalmazható praktikáktól elkezdve, a legkomplikáltabb kezelésekig minden adott. Tudnunk kell dönteni, hogy mi az, ami valóban hatásos és több szempontból is megfelelő. Mindenekelőtt érdemes figyelembe vennünk három alapvető dolgot: az étkezést, a mozgást és a gondolkodást. Célszerű olyan segítőeszközt választani, ami ezek közül nemcsak egyetlen tényezőre, hanem legalább kettőre is hatásos.

    A Hatha jóga egy olyan különleges mozgásforma, ami a gondolkodásunkra, érzelmi világunkra is hatással van. Sokan hihetetlennek tartják elsőre ezt a hatékony módszert, nyilván tájékozatlanságuk miatt. De a betegségek sokszor rákényszerítenek a hagyományostól eltérő egészség megteremtő módszerek kipróbálására.

    Azt is mondhatjuk, hogy a betegségeknek van egyfajta üzenetük, mert végre el kezdünk törődni magunkkal a sok testi, lelki fájdalom miatt. A Hatha jóga gyakorlása testünket rendben tartja, nemcsak izmaink, ízületeink és a bőrünk válik egészségessé, hanem a szerveink is. Minden gyakorlat más és más testrészünkre hat.

    Ezért érdemes kialakítani egy ászana sorozatot, ami az egész testünket mélyen átmozgatja. A Hatha jóga lelkünkre és gondolkozásunkra is jótékonyan hat, mert maximális odafigyelést és összpontosítást követel meg. Bármennyire hihetetlen, de a Hatha jóga egyesíti testünket és lelkünket, az érzelmeinket és a gondolatainkat. Valóban a teljes egészséget érhetjük el a gyakorlás által, ami nemcsak testünk egészségét jelenti.

    Author: karuna