Hírek

    Ebben az időhiányos világban, a rengeteg tennivaló miatt, az ember elég gyakran saját magát a legutolsó sorba helyezi. Azonban testünk és lelkünk állandóan igényli a törődést, akárcsak a kisgyermek. Nem elég és hosszútávon nem is egészséges, ha csak egyik „oldalunkkal” foglalkozunk. Szerencsére napjainkban vannak olyan, könnyen elérhető, hatásos módszerek, amelyek egész lényünkre jótékony hatással vannak.

    A Hatha jóga egy csodálatos test- és léleküdítő mozgásforma. Aminek nem adunk kellő energiát, nem törődünk vele és nem figyelünk rá, az előbb-utóbb „hanyatlásnak indul”. Így van ez az emberrel is, ha nem használjuk bizonyos izmainkat, akkor azok visszafejlődnek, elgyengülnek, ha nem használunk egy bizonyos nyelvtudást, akkor azt is néhány éven belül felejteni kezdjük. Ez minden területre érvényes az ember életében.

    Azt is mondhatjuk, hogy a Hatha jóga ebből indul ki, a testre és lélekre való összpontosításból. Ha teszünk magunkért, akár gondolatban, akár cselekedetben pozitív energiát adunk magunknak. A Hatha jóga gyakorlása a legcsodálatosabb módón hat lényünk teljes egészére.

    Nemcsak erősíti külön-külön a testet és a lelket, hanem a kettő közötti kapcsolatot is magasabb szintre emeli egy idő után, hiszen a Hatha jóga egységként kezeli az embert, nem részekre osztva. Gondolataink nem tudnak elkalandozni, mert a Hatha jóga gyakorlása megköveteli az állandó figyelmünket, végig „szemmel kell tartsuk” magunkat az összpontosítás révén. Az a nagyszerű a Hatha jóga gyakorlatok végzésekor, hogy folyamatosan a jelenben vagyunk, ráadásul tudatosan.

    Author: karuna