Hírek

  A jógát megtanulni egyáltalán nem egyszerű. Természetesen a kezdeti fázisban számtalan sikerélmény érheti a tanulókat, azonban profi szintre jutni ebben a mozgáskultúrában, hosszú éves gyakorlást igényel. Ezt sokan egy egyszerű jóga DVD segítségével szeretnék elsajátítani, így feltevődik a jogos kérdés, hogy ez lehetséges-e egyáltalán? A válasz összetett.

  Napjainkban már a vizuális megjelenítés meglehetősen magas szinten van, azonban a jóga elsajátítását ez egyáltalán nem befolyásolja. Minden esetben az a fontos, hogy mit tartalmaz az adott jóga DVD! Tehát a tartalomra kell fektetni a hangsúlyt. Számtalan olyan oktatóanyag van jelenleg a piacon, ami használható, sőt!

  Vannak kifejezetten jó minőségű anyagok is, amelyek segítségével a jóga elsajátítható. Ugyanakkor az érdeklődők találkozhatnak kevésbé jó tartalmú anyagokkal is, így vásárlás előtt érdemes mindenképp kikérni egy szakember véleményét a téma kapcsán.

  Összességében tehát elmondható, hogy a jóga DVD alkalmas arra, hogy megfelelően tanítsa a jógát, azonban egy bizonyos szint felett már nem lehet tanulni a segítségével. Ugyanakkor ne feledjük el azt sem, hogy a csoportos foglalkozásoknak teljesen más miliőjük van és ez a szempont is sok esetben befolyásoló tényező a tanulásnál.

  Emellett azt is figyelembe kell venni, hogy a jóga DVD egy egyoldalú kommunikációt támogató eszköz. Míg a tanártól lehet kérdezni, újra és újra, addig a videó csak egyoldalúan közli az információkat, a gyakorlást és a mozdulatok elsajátítását pedig kizárólag a hallgatóra bízza!

  Author: karuna