Hírek

    Ebben a rohanó világban néha annyira megfeledkezünk magunkról, hogy csak egy betegség vagy komolyabb probléma esetén kezdünk el figyelni a testünkre, lelkünkre. Sokszor mondják is a nagyon elfoglalt emberekre, hogy „egy szép napon még levegőt is elfelejt venni”. Tulajdonképpen szinte senki nem figyel a légzésére és mégis folyamatosan „áramoltatjuk” a levegőt.

    A legtöbb meditáció lényege pontosan ez, vagyis, hogy figyeljünk a ki- illetve a belégzésünkre. Tény, hogy az állandóan rohanó, elfoglalt ember nem tud már rendesen „szuszogni” sem, a legtöbbjük még a levegőt is kapkodva veszi, hiszen állandóan időkrízisben van. A meditáció tulajdonképpen jelenlétet jelent, megszűnik minden más körülöttünk, csak az „itt” és a „most” van.

    Ez a fajta relaxáció önmagában is sok jót hozhat az életünkbe, azonban a tökéletesedés felé vezető úton léteznek egyéb technikák is, amelyek erősítik és kiegészítik a meditációt. Ilyen a csodálatos Hatha jóga, ami nemcsak jól megmozgatja a testünket, hanem lelkünkre is üdítően hat. Együttesen ez a két módszer magasabb életminőséget biztosíthat a gyakorlók számára, de ne feledjük, az eredményekért mindennap tennünk kell valamit. Figyeljünk oda az egészségi állapotunkra, foglalkozzunk napi szinten a testünkkel és lelkünkkel, hogy ne a megjelenő betegségek ébresszenek rá mennyire elhanyagoltuk magunkat.

    Megfelelő étrenddel, elegendő mozgással, minőségi pihenéssel, kellő mennyiségű és minőségű folyadékbevitellel, a stresszes élethelyzetek elkerülésével máris sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Ebben pedig kiváló segítség lehet a meditáció.

    Author: karuna