Hírek

    Az ember hajlamos szinte állandóan álarcokat viselni. Van, amikor olyan súlyos a helyzet, hogy már azt sem tudjuk mikor vagyunk önmagunk és mikor viselünk maszkot. Ez a rohanó világ sok mindent követel az embertől, ezért a megfelelési kényszer miatt, gyakran hajlandóak vagyunk bárki lenni önmagunkon kívül.

    A hölgyek esetében is fennáll ez a probléma, sőt, számos helyzetben fokozódhat is. Általában a nők intuitívabbak és érzelmileg érzékenyebbek, ezért teljesen másképp élnek meg dolgokat, mint a férfiak. A női jóga gyakorlásakor félretehetjük az álarcot és kifejezhetjük nőiességünket. Megérdemeljük, hogy hetente néhány órát arra szánjunk, hogy lecsendesedjünk és a jelenben éljük meg a női minőségünket.

    Sajnos a legtöbb ember nem figyel oda önmagára és nem adja meg magának a kellő törődést, vagy negatívan folyamodik testéhez, lelkéhez. Az állandó önmarcangolások, belső viaskodások betegségekhez vezetnek. A nem kiteljesedett nőiesség is egészségügyi problémákhoz vezethet. A női jóga segít abban, hogy lényünkben helyreálljon a férfi és a női oldalunk egyensúlya. A Hatha jógán alapul a női jóga is, ami a test és lélek frissítője.

    Testi és lelki szinten is fel kell vállaljuk női minőségünket, tehát a női bajokat két oldalról is gyógyíthatjuk. A női jóga kifejezetten a hölgyeket érintő betegségekre van jótékony hatással. Azt lehet észrevenni, hogy minden amivel nem foglalkozunk és aminek nem adunk energiát az legyengül és akár meg is semmisül. Ez érvényes a bennünk lakozó nőre is, aki alig várja, hogy végre odafigyeljünk rá.

    Author: karuna