Hírek

    Nőnek lenni nem könnyű a mai világban sem, a megfelelés, a túlhajszoltság visszaszorítja bennünk a női minőséget, amit hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni és gyakran csak a betegségek jelentkezésénél kezdjük el „felfedezni” önmagunkat. Az életben az egyik legfontosabb dolog a testi-lelki egészségünk, a szervezetünk harmonikus működése.

    A női jóga sokoldalúan támogatja egészségünket és a szebbik nem problémáira kitűnő „gyógyír”. Mivel a női energiák úgymond el vannak bennünk nyomva, különböző érzelmi blokkok alakulhatnak ki. Egyes traumaként megélt események, amelyek jól „elraktározódnak bennünk”, gyakran hatással vannak az életünkre, miközben nem is veszünk róla tudomást, mivel úgy gondoljuk, hogy az már a múlté. A női jóga mindenben segít, ami a nőiességgel összefügg, gyakorlása megajándékoz az egészséggel, életkedvvel.

    Napjainkban elég sokan gondolják és hiszik azt, hogy a testünket nem választhatjuk külön a lélektől és ha betegségekről van szó, akkor a testen jelentkező tünetet a lélekben „lakozó” valamilyen sérülés okozza. A Hatha jógára épülő női jóga különlegessége az, hogy testünkre és lelkünkre egyaránt csodálatos hatással van minden szempontból.

    Egészként kezelhetjük lényünket a női jóga segítségével és megtapasztalhatjuk a gyógyulást mindkét szinten. A naliní női jóga is egy változat a sok közül, ami egy ritka kék színű, gyönyörű lótuszvirágot jelent. Ez az elnevezés is tükrözi a női jóga jótékony hatását, ami nem más, mint egészséges, életerős nővé válni, lelkileg és testileg egyaránt.

    Author: karuna