Hírek

    Ahány ember annyi élet és annál több érzelem, gondolat. Sokan vagyunk és sokfélék, mivel mindenki egyedi. Hasonlóságok léteznek, de mégis mind különbözőek vagyunk, eltérőek az értékrendjeink és más az életvitelünk. Valahol mindenki a szíve legmélyén ugyanazt akarja, a megnyugvást, a pihenést, a felüdülést és az egészséget.

    Sajnos annyira bele vagyunk merülve a mindennapi rutinba, hogy ezek az alapvető igények nem kapják meg a kellő figyelmet. A meditáció segítségével felerősödhetnek bennünk az igazán fontos dolgok iránti vonzódásunk. Rájövünk, hogy testünk és lelkünk sokkal több törődést igényel, mint azt gondolnánk. A mai elfoglalt ember azzal követi el a legnagyobb hibát, hogy kívülre helyez mindent és nem adja meg magának a szükséges szeretetet. A meditáció fontos része kellene legyen a mindennapi rutinnak.

    A sok stressztől, félelemtől és felelősségtől gyakran döntésképtelenné válunk, „butaságokat” cselekszünk és hibákat követünk el. Újabb hibát követünk el azzal is, hogy kudarcainkat ráfogjuk valamire vagy valakire. A meditáció egy olyan relaxációs módszer, amit meg kell értsünk mielőtt gyakoroljuk.

    Fontos azt a tényt beengedni a tudatunkba, hogy a jó közérzet belülről jön, vagyis mi magunk vagyunk a felelősek a történtekért. A meditáció kezdetben nehézkés, kitartásunkat teszi próbára. Amennyiben sikerül ezen a vizsgán átmenni, megtapasztalhatjuk a jótékony hatásait. Sokan egy idő után fel akarják hagyni, de ekkor kell igazán erősnek lenni és továbbra is folytatni. A meditáció a jóga gyakorlatokkal együtt válik még erőteljesebbé és hatásosabbá.

    Author: karuna