Hírek

    Az emberek sokat változtak az évezredek során, de vannak olyan tulajdonságok, szokások, amelyek a mai napig is változatlanul megmaradtak. Akár kapcsolatokról, akár munkahelyről legyen szó, legtöbbünkből hiányzik a motiváció és a tartás. A meditáció egy út, egy segítőeszköz, amihez mindig is folyamodtak a nyugalomra, a lelki fejlődésre szomjazó emberek. Azonban a meditáció ennél sokkal több, hiszen nemcsak a békesség érzését élhetjük meg általa, hanem lelki egyensúlyra és önuralomra is szert tehetünk a gyakorlásával.

    A meditáció elsőre könnyűnek tűnik, éppen ezért sokan azt hiszik egyszerű elcsendesedni, de ez közel sem így van, mert amikor körülöttünk megszűnik ez a világ, akkor belépünk egy másikba, a saját elménk és szívünk világába, ahol gondolatok ezreivel és érzelmek sokaságával találkozunk.

    A mi „dolgunk” megtalálni az összefüggést közöttük, ebben segíthet a meditáció. Ami a technikákat illeti, érdemes fontolóra venni azt, hogy ami működik 100 személynél az nem biztos, hogy beválik nálunk is. De egy biztos, a lélegzetünkre való összpontosítás a kiindulási pont, ami egy hasznos kis trükk, hiszen segítségével tudunk átlépni a gondolatainkon és érzelmeinken, oda ahol egy nyugodt világ vár ránk. Röviden: a meditáció segítségével a jelenben tudunk lenni.

    Az ember egyik „gyarlósága” az, hogy állandóan vagy a múlt kellemetlenségein, traumáin rágódik, vagy a jövő bizonytalansága miatt idegeskedik. Ide-oda szaladgál a múltból a jövőbe, majd onnan vissza és így soha sincs a jelenben.

    Author: karuna