Hírek

  Vitathatatlan tény hogy a jóga kifejezetten jó hatással van az emberi testre és lélekre, az élet szinte minden területén. De vajon ez igaz a terhességre és az azt követő időszakokra is? Természetesen igaz, sőt! A baba mama jóga szinte minden esetben kiváló megoldás a felkészülésre. Köztudott tény, hogy a kismamák számára a szülésre való felkészülés az egyik legnagyobb kihívás.

  Ebben azonban segíthet a baba mama jóga, méghozzá meglehetősen nagy hatékonysággal. Ahogy testileg, úgy szellemileg is felkészíti a kismamát az esetleges nehézségekre, s így könnyebben átvészelheti a kritikusabb időszakokat. Általánosságban a szakemberek azt javasolják, hogy a baba mama jóga elkezdése a 14. héten optimális.

  Ezt követően azonban megkezdődik a kismama testének és lelkének a felkészítése. Fizikai szempontból leginkább az izmok kerülnek erősítésre, mégpedig azok az izmok, amelyek kifejezetten nagy szerepet játszanak a szülés időszakában. Így például a medencealapi izmok is erősítésre kerülnek.

  Fontos tényező, hogy a jóga segítségével a kismamák megtanulhatják irányítani az egyes izmaikat, s emellett természetesen fejlesztik is őket. Mindezek mellett azonban ne feledkezzünk meg a baba mama jóga lélekre gyakorolt hatásairól sem, ugyanis ezen a téren is kifejezetten hasznos ez a mozgáskultúra.

  Ahogy testileg, úgy lelkileg is felkészíti a kismamát, s emellett egyfajta kapcsolatot is teremt a babával. Egyszóval a kismama és a baba kapcsolata már a méhben is még szorosabbra fűzhető a jóga segítségével!

  Author: karuna