Hírek

    Életünk során rengeteg emberrel és információval találkozunk. Bármiről is legyen szó, mindig szükséges egy bizonyos „szűrés” és tudatosság. Bármivel is kerüljünk szembe az életben, fontos éreznünk azt, hogy az a bizonyos dolog „hozzánk szól” és jó hatással van ránk. Így azt is fogjuk érezni, hogy a meditáció mennyire szólít meg bennünket. Előbb azonban fontos némi ismeretre szert tenni, azzal kapcsolatban, amivel éppen még csak most találkoztunk, ahhoz, hogy döntéseket tudjunk hozni. A meditációval is előbb ismerkedjünk, olvassunk utána és szerezzünk be minden fontos tudnivalót róla.

    Más szóval „készítsük” fel magunkat, mert csak úgy lesz igazán áldásos számunkra a meditáció. Ahogyan a testedzést sem kezdjük egyből nehéz és komplex gyakorlatokkal, úgy a meditációra is rákészülhet mindenki egyéni módon. Ugyanis minden ember számára egyedi élményt nyújt a meditáció gyakorlása.

    Induljunk el a befelé vezető úton és éljünk, tapasztaljunk meg minél több csodát! Mivel a rengeteg gondolat szinte folyamatosan „szaladgál” a fejünkben, az elcsendesülés komoly feladatnak számíthat sokunk számára. Eleinte a légzésünkre való összpontosítás is nehéznek tűnhet, azonban itt is érvényes a mondás, hogy a gyakorlat teszi a mestert. Minél többet ismétlünk valamit, annál jobban, könnyebben és zökkenőmentesen fog menni. Ami nagyon lényeges, hogy legyünk megértőek önmagunkkal szemben, akkor is, amikor úgy érezzük, hogy nem úgy haladunk, ahogyan elképzeltük. Legyünk nyitottak, elfogadóak és tartsunk ki a célunk mellett, mert a meditáció előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét!

    Author: karuna