Hírek

    Sokan ismerik a mondást, hogy: „csak egészség legyen és a többi majd lesz valahogy”. Azonban tudjuk-e igazán, hogy mi is az egészség? Egészségi állapotunk nagyon összetett, hiszen lelki és fizikai „részünket” egyaránt érinti. Ebben a rohanó világban elég nehéz önmagunkra figyelni, de szerencsére napjainkban minden eszköz adott és csak rajtunk múlik, hogy végre a határidőnaplónkba egy órát magunkra is szánjunk. A meditáció igen népszerű relaxációs technika, aminek több típusa is létezik és amelyek igény szerint alkalmazhatóak.

    Van, aki a vezetett meditációt kedveli csoportosan, míg mások inkább otthon, egyedül szeretnek meditálni. Mindkét esetben kulcsfontosságú közös tényező a légzésre való összpontosítás, ami segít elérni egy nyugodtabb, békésebb lelkiállapotot. A vezetetett meditáció azért jó, mert nem tudunk elkalandozni más irányba, mivel az oktató kellemes lágy hangon vezeti a lépéseket, amiket nekünk meditálóknak vizualizálnunk kell.

    Otthon egy nyugtató zene és gyertyafény mellett a gondolataink sajnos „elkóborolhatnak” a hétköznapi tennivalók irányába.

    Azonban innen is visszazökkenhetünk a meditációba, ha összpontosítva figyeljük légzésünket, vagy megpróbálunk valami kellemes, szép dolgot vagy helyet elképzelni. Nincs egészséges test egészséges lélek nélkül. Ebből a tényből előnyt kovácsolhatunk, hiszen két irányból is támogathatjuk szervezetünket, egészségünket. A relaxáció nélkülözhetetlen a felüdüléshez, de a rendszeres testmozgás és a helyes táplálkozás sem elhanyagolható. Az ideális, ha folyamatosan odafigyelünk és törődünk magunkkal.

    Author: karuna