Hírek

A jóga fajták között kiemelt szerep jut az iyengar jóga számára, ugyanis ezzel a megoldással az elmét és a testet kifejezetten tudatossá és hatékonnyá tehetjük. Az iyengar jóga alapvetően a hatha jógára épül. Ugyanakkor fontos róla tudni, hogy a precízen és hatékonyan kivitelezett gyakorlatok végrehajtásához segédeszközökre van szükség.

Ebben az esetben nem kizárólag egy jógamatracra gondolunk, hanem valóban sok segédeszközre. Éppen a segédeszközök nagy száma miatt, sok kezdő eltántorodik ettől a mozgáskultúrától, azonban ezek az eszközök napjainkban már kifejezetten olcsón és egyszerűen beszerezhetőek.

Ezek a segédeszközök azonban a gyakorlatok során támogatást is nyújtanak, így fontos, hogy a meglétük minden esetben biztosított legyen. Az iyengar jóga során a kíméletességen van a hangsúly, így kezdők számára is ajánlott ez a megoldás. Ebben az esetben ugyanis a testre gyakorolt fizikai hatások nem óriásiak, így könnyedén elsajátítható a jóga ezen fajtája.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem kell a gyakorlatok során mozogni, sőt! Meglehetősen intenzív mozgáskultúra ez, azonban a gyakorlatok végeztével a test és a lélek felszabadul, így jóval kellemesebben és egészségesebben lép tovább.

Az iyengar jóga módszere egyszerű, azonban elsajátítani már egyáltalán nem az. Erről tanúskodnak azok a mesterek is, akik megszerezték a megfelelő okleveleket ebben a témakörben. Ahhoz, hogy valaki tapasztaltnak mondhassa megát az iyengar jóga kapcsán, több éves gyakorlásra és meglehetősen nagy tapasztalatokra van szüksége, s ez kétségtelen!

Author: karuna

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük