Hírek

    A Hatha jóga gyakorlása csodálatosan hat lényünk teljes egészére. A Hatha jógát bárki végezheti, aki vonzalmat érez iránta és elkötelezi magát. Napjainkban könnyen elérhetővé vált a különböző gyakorlatok elsajátításának módja és leírása, mivel a könyvek és internetes oldalak mellett, rendelkezésünkre állnak a jobbnál jobb és képzett jógaoktatók is. Éljük meg egészségesen női mivoltunkat a Hatha jóga alapjaira épülő női jóga aszánákkal! A női jóga kifejezetten a szebbik nemhez szól, hiszen a gyakorlatok a női betegségeket enyhítik és gyógyítják. A női jógának több irányzata is van.

    Egyik ilyen a naliní női jóga, ami már az elnevezésével is elbűvöl. A naliní gyönyörű kék színben pompázó, ritka és nemes lótuszvirág fajta.

    Mint tudhatjuk, a lótuszvirágok mélyen az iszapban gyökereznek és onnan törnek fel a vízfelszínre. A naliní női jóga elnevezés tehát jelképes, gyönyörű nőt jelent, aki testi, lelki és szellemi egészségnek örvend, harmóniát teremt és a női energiák helyes használatától kiteljesedve, életerővel feltöltekezve szárnyal fel, mint a csodálatos lótusz.

    A legtöbb sport, mint például a súlyozós edzések, vagy akár a futás, a férfi energiákat mozgósítják testünkben. Azonban nincs ezzel semmi gond, ha ezeket a „férfias” sportokat gyakoroljuk, mert bármilyen mozgásforma az egészség nélkülözhetetlen eleme, hanem segítsünk rá a női jóga gyakorlatokkal, hogy fokozzuk mindkettő hatását. A lényeg a harmónián van, ezért egyenlítsük ki a férfi és női energiáinkat, vagy erősítsük fel a nőit, ha az el van nyomva, mert sajnos rengeteg női betegség emiatt adódik.

    Author: karuna