Hírek

    Nagyon sok nő nem szentel kellő figyelmet a nőiességére, sőt, meg sem éli azt megfelelően. Ennek a kiteljesedésnek az útjában rengeteg akadály állhat. Valljuk be, nem könnyű nőnek lenni ebben a különleges világban. A női jóga a Hatha jóga elméletére és specifikus elemeire épül, kifejezetten a hölgyek számára.

    A női jóga számlájára rengeteg egészségügyi probléma megoldása írható. Így, akiknek rendszertelen és fájdalmas a menstruációja, vagy különböző nemi betegségekkel küzd, hormonális problémák nehezítik életét, esetleg székelési és aranyeres gondokkal küszködik, azoknak mindenképp ajánlatos minél előbb elkezdeni a csodálatos női jóga gyakorlását. Sportolóknak, stresszes életvitelűeknek és gyenge hüvely és medence izomzattal rendelkezőknek is igen hasznos a női jóga. Az ilyen fajta torna kiváló az idősebbek számára is, akiket a menopauza kellemetlen tünetei kínoznak. Gyermekvállaláskor is jó ötlet, mert ha várandóság előtt jógázunk, akkor fel tudjuk készíteni szervezetünket a szülésre, míg szülés után, a meggyengült izmokat tehetjük újra erőssé.

    Aki erőteljesebb örömökhöz szeretne jutni a szexualitáson keresztül, annak is érdemes, hogy rendszeresen eljárjon női jóga órára. Rengeteg hölgy fel sem fogja a medencefenék izomzatának a fontosságát, pedig nagyon fontos lenne erre is odafigyelni. A női jóga segítségével ezek az izmok is csodálatos egészségnek fognak örvendeni. Ugyanakkor nemcsak fizikai erőnlétünk, egészségünk javul a női jóga által, hanem lelkileg, szellemileg is frissebbnek és egészségesebbnek érezzük magunkat.

    Author: karuna