Hírek

    A mai rohanó világban elég ritka az a pillanat, amikor befelé fordulunk és elgondolkodunk azon, hogy kik is vagyunk tulajdonképpen és miért „jöttünk” ide? Állandóan meg akarunk felelni mindenhol és mindenkinek. Éppen ezért, elég gyakran viselünk álarcokat. De meddig bírjuk ezt tenni? Addig, amíg egy szép napon össze nem roskadunk fizikailag vagy lelkileg.

    A női jóga gyakorlása segít ezt elkerülni. Minél előbb kezdünk el magunkkal foglalkozni, befelé tekinteni, annál hamarabb fogjuk látni a pozitív változásokat. Nőnek lenni kiváltság és felelősség is egyaránt, valamint az önmagunkról alkotott kép összefügg a nőiességünkkel. A női jóga megmutatja számunkra az önmagunkhoz vezető utat egy más nézőpontból is. Amikor átadjuk magunkat a női jóga csodálatos gyakorlatainak, akkor elfeledjük ezeket az álarcokat és hamis énképeket.

    Észrevesszük majd, hogy az, akinek hittük magunkat, abban a „képben” tulajdonképpen nem is létezik. A női jóga lehetőséget ad arra, hogy felismerjük igazi mivoltunkat, ugyanis a legtöbb nő hamis „mintákkal” azonosítja magát és szenved attól, ha ezeknek az eszményképeknek nem tud eleget tenni. A női jóga felszabadítja a bennünk élő hatalmas erőkkel bíró és tiszta nőt, aki álarcmentes.

    A női jóga akárcsak a Hatha jóga, nemcsak a gyakorlatok puszta végzését jelenti, hanem maximális figyelmet igénylő lelki „tornát” is. Előbb-utóbb felébred bennünk az egyértelmű valóság, miszerint nem tekinthetünk magunkra csak fizikai szinten, hiszen testünk és lelkünk egységéből állunk. A tökéletes egészség testi és lelki egyensúlyt jelent, éppen ezért szeretettel, odafigyeléssel törődjünk önmagunkkal minden szinten!

    Author: karuna